top of page

Уряд послабив карантин в Україні


Про це йдеться в постанові Кабміну.

Відтак, Уряд дозволив проведення масових заходів, у тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування. Однак за умови, що на одну людину буде виділено 4 квадратних метри площі будівлі, території або при заповненості на більше двох третин місць.

Тож, робота ресторанів дозволена цілодобово, а відстань між столиками зменшено з 2 до 1,5 м.

Обмеження не застосовуються, якщо у всіх учасників і організаторів заходу негативний результат тесту на коронавірус методом ПЛР або експрес-тест, який був проведений не більше ніж за 72 години до заходу, або документа, що підтверджує отримання двох доз вакцини.

У кінотеатрах та інших закладах культури дозволено приймати відвідувачів при наповненості залів не більше ніж на дві третини місць.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко додав, щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону);

  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону);

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Також в Україні змінили критерії для встановлення “зеленої зони” карантину. Тому тепер зелений рівень епідопасності діятиме, якщо:

– кількість виявлених нових випадків інфікування на 100 тис. населення за останні 14 днів становить менше 75;

– коефіцієнт виявлення випадків інфікування (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу) – менше 4%;

– кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тис. населення становить понад 300;

– на всій території України немає регіонів з червоним рівнем епідемічної небезпеки.

235 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page