top of page

На Кіровоградщині судитимуть працівника поліції за необґрунтовані приписки пробігу службових авто

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури слідчими ДБР завершено слідство відносно інспектора групи логістики, матеріально-технічного забезпечення та зв’язку роти патрульної служби поліції особливого призначення Головного Управління Нацполіції в Кіровоградській області.

Лейтенанту поліції інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 ( службове підроблення) КК України.

За даними слідства, патрульний, на момент вчинення кримінального правопорушення, перебуваючи на посаді інспектора групи логістики, матеріально-технічного забезпечення та зв’язку роти патрульної служби поліції особливого призначення будучи особою, відповідальною за автотранспортну дисципліну, протиправно використав надані йому службові повноваження, заволодів чужим майном, внісши недостовірні дані в частині приписок пробігу у дорожніх листах під час експлуатації транспортних засобів за період з листопада 2018 року по травень 2019 року. Внаслідок чого необґрунтовано було списано паливно-мастильних матеріалів в кількості 3 570 л, що призвело до витрати бюджетних коштів на суму понад 97 000 гривен.


Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на цей же строк.

80 переглядів0 коментарів
bottom of page