top of page

Єврокомісія посилила рекомендації щодо поїздок в ЄС та між державами спільноти.

Єврокомісія (ЄК) посилила набір рекомендованих санітарних заходів щодо поїздок в країни ЄС і між європейськими державами, категорично не рекомендуючи необов’язкові поїздки. Про це повідомила в понеділок глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, передає УНН.

“Ситуація в Європі вимагає від нас складних, але необхідних рішень — ми повинні забезпечити безпеку і зупинити необов’язкові поїздки. Сьогодні ми представили нові норми поїздок до Євросоюзу”, — написала вона в Twitter.

“Беручи до уваги загострення санітарної ситуації в Європі ми пропонуємо ввести новий термін для колірної ідентифікації зон ризику — темно-червоні зони”, — заявив єврокомісар з питань юстиції і верховенства права Дідьє Рейндерс. На даний момент практично вся територія Євросоюзу входить в санітарну червону зону, тому виникла потреба створити нову категорію, щоб виділити регіони з більш високим рівнем епідеміологічного ризику.

“Що стосується поїздок в і з зон високого ризику: всі необов’язкові поїздки в ці зони повинні бути суворо не рекомендовані, це також буде стосуватися до поїздок всередині Євросоюзу і навіть всередині держав ЄС”, — заявив він.

Повідомляє:UNN

3 перегляди0 коментарів
bottom of page