top of page

Кіровоградщина готова до імунізації як і планувалося.


Щойно МОЗ заявив про готовність придбати вакцину від коронавірусу і розпочати щеплення громадян, як розгорівся скандал. На випередження пішла хвиля заяв очільників міст про неспроможність прийняти вакцину компанії «Pfizer» через специфічні температурні вимоги зберігання. Згодом з’ясувалося, що першу партію вакцини Україна придбає китайського виробництва. Це теж спровокувало критику. Ми підготували п’ять найбільш актуальних запитань про вакцинацію від COVID-19.

"По-перше, зараз вакцина китайської компанії Sinovac Biotech проходить завершальний, третій етап клінічних випробувань. В Україні її зареєструють лише тоді, коли він завершиться і буде успішним. Але це не єдина вакцина, яку планує закупити уряд. Є вакцини виробництва США, Європи, Канади. Всі вони, в тому числі і китайська, пройдуть додатковий контроль якості за світовими стандартами у відповідних національних регуляторах", - пояснив Рибальченко.

"Тому причин для паніки я не бачу. Більше того, вважаю, що все буде добре і ми розпочнемо імунізацію, як і планувалося – у лютому-березні. Кіровоградщина до цього готова.

Повідомляє:DOZOR

10 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page