top of page

У разі можливого посилення військової агресії збоку Російської Федерації


На сьогоднішній день військово-політична ситуація на сході Україні є напруженою, внаслідок можливого посилення військової агресії збоку Російської Федерації .

Відповідно до постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку», підвальні приміщення багатоквартирних житлових будинків та інших будівель та споруд можуть використовуватися як найпростіші укриття цивільного захисту для укриття населення від звичайної (стрілецької ) зброї.

З метою організації захисту населення в особливий період відділ з питань НС та ЦЗН міськвиконкому розміщує для ознайомлення громадськості перелік найпростіших укриттів (підвальних приміщень багатоквартирних житлових будинків), придатних для укриття населення в особливий період.

На сьогоднішній день більшість підвальних приміщень використовуються не за призначенням, занедбані, захламлені, і не можуть бути використані для укриття населення.

Тому керівники управляючих компаній , голови ОСББ, ЖБК повинні привести найпростіші укриття (підвальні приміщення) до стану їх готовності до використання за призначенням. Провести розміщення вказівних табличок з позначення найпростіших укриттів та покажчиками маршруту руху до них.

Звертаємо увагу! що перелік підвальних приміщень буде доповнений після проведення повного комісійного обстеження підвальних приміщень житлових будинків на предмет їх придатності для укриття населення. Оновлений перелік буде опублікований згодом. Повідомляє міськвиконком

152 перегляди0 коментарів
bottom of page