top of page

В Україні створять спецпідрозділ Податкової для індивідуальної перевірки фізосіб

Податківці почнуть індивідуально перевіряти та карати українців

В Україні створять спецпідрозділ Державної податкової служби, який перевіряє платників податків в індивідуальному порядку вже до кінця грудня. Про це говориться у меморандумі з МВФ, опублікованому на сайті Міністерства фінансів: "З метою консолідації повноважень щодо розслідування економічних злочинів в єдиному слідчому органі, Бюро економічної безпеки України почне працювати до кінця грудня 2021 року. Цей орган візьме на себе відповідальність за розслідування економічних, фінансових та податкових шахрайств та злочинів, які перебувають у юрисдикції Національної поліції, СБУ та Податкової поліції, але за винятком тих злочинів, які підпадають під юрисдикцію Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Закон встановлює чіткі правила щодо відбору керівництва, внутрішнього прийняття рішень та нагляду для забезпечення операційної незалежності та належного нагляду й підзвітності"

Якщо витрати та доходи не співпадатимуть, людину можуть змусити пояснити джерело походження цих грошей і навіть дорахувати податкове зобов'язання.

За словами голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, в Україні вже зараз є підрозділ податкової, який займається питаннями фізосіб.

Його співробітники мають аналізувати інформацію про платників податків та робити висновки про те, наскільки чесно українці сплачують податки зі своїх доходів.


149 переглядів0 коментарів
bottom of page