top of page

Жнива - 2022 або «битва за врожай під час війни»

Як працюють хлібороби у воєнний час

По­сі­яти зер­но­ві і зіб­ра­ти вро­жай — од­не із прі­ори­тет­них зав­дань на під­кон­троль­них те­ри­то­рі­ях України. За тим, що і скіль­ки сі­ють ук­ра­їн­ці, спос­те­рі­гає весь світ. Ад­же Ук­ра­їна — один із най­більших пос­та­чаль­ни­ків пше­ни­ці, яч­ме­ню, ку­ку­руд­зи та олії у сві­ті. Без ук­ра­їнсь­ких зер­но­вих світ че­кає ве­ли­ка про­до­воль­ча кри­за. Але най­пер­ше Ук­ра­їна по­вин­на под­ба­ти про влас­ні про­дук­то­ві за­па­си. Аграрії прогнозують урожай, не гірший за минулорічний.

У Кременчуцькому районі почались жнива ранніх зернових: пшениці, озимого жита, ріпака. Не зважаючи на те, що цього року були несприятливі погодні умови для їх вирощування, три дні тому дали старт збору першого урожаю. Як прогнозують аграрії, аналізуючи перші збори, результат повинен бути не гіршим тогорічного.

За словами директора групи компаній «Семаль» Андрія Сидорова, цьому посприяло вчасне підживлення посіву мінеральними добривами, засоби захисту рослин, а також те, що аграрії були підготовані до раптових змін, заздалегідь займаючись підготовкою комплектуючих та своєчасною організацією роботи. Адже цьогоріч початок жнив час від часу перебивали раптові зливи. Окрім ранніх зернових, також «Семаль» вирощує озиму пшеницю, соняшник, кукурудзу, сорго, сою. А також займається переробкою м’ясних продуктів, круп, борошна, вирощуванням малини та полуниці.

На жаль, передбачити війну не міг ніхто, як і аграрії. Тож серед найважливіших незручностей відмічають нестабільність у логістичному питанні експорту, адже чимала частина вирощеного та зібраного зерна зазвичай йшла за кордон. Цьогорічний урожай передбачений до країн Європи.

З перших днів війни компанія активно долучилася до волонтерської діяльності та допомагає ЗСУ паливно-мастильними матеріалами, продовольством, продуктами для внутрішньо переміщених осіб. Серед останніх вирішених питань, якими займався «Семаль» – допомогти відновити бомбосховище у одній із громад району. Аграрна компанія "Семаль" тримає продовольчий фронт України

478 переглядів0 коментарів
bottom of page