top of page

Кременчуку – 450 років. Всеукраїнська виставка «Голуб – птах миру та єднання»

Оновлено: 28 вер. 2021 р.

25 вересня 2021 року Кременчук відзначив 450 років з Дня заснування.

Традиційно в цей день на бульварі Пушкіна проходила Всеукраїнська виставка «Голуб – птах миру та єднання», де регіональний клуб голубівників також відзначав свій юбілей - 20 років. Тисячі учасників приїхали до Кременчука з різних куточків України. Організатор заходу Геннадій Тертичний – голова правління ГО «Екорух «Зелена планета» дякує спонсорам: ПП Віктор і К, ТМ Королівський смак, Віктору та Максиму Королю за організацію та підтримку екологічного заходу.

У Кременчуці є унікальні дві породи голубів про яких знає весь світ: Кременчуцькі та Крюківські, які внесені до Червоної книги, вони є в багатьох книгах, золотих медалях, почтових марках. Історія цих голубів починається з часів, коли Богдан Хмельницький ходив на турків, а з 19 століття про Кременчуцьких голубів знала тоді ще вся Царська імперія.

Ще на кінці 19 століття розведенням кременчуцьких голубів займався градоначальник Кременчука Андрій Ізюмов.

Мешканців та гостей міста пригощали різними смаколиками, біля палатки з продукцією ТМ Королівський смак була величезна черга, люди залюбки розкупили майже всю продукцію.

Відвідувачів виставки чекали: понад 100 порід голубів (декорації, поштові, льотні, м'ясні), кури (лахматі, чубаті, гіганти, карликові), кролики (м'ясні велетні, пухові, норкові рекси), різні птахи - папуги, канарки, фазани, перепела , павичі, гуси, качки (мандаринки), індики, сови, соколи, чижі, щиглики і багато інших цікавих тварин.

Дуже приємно, що виставку відвідують багато дітей, різноманіття тварин вражає, учасники з різних регіонів України. Кременчук завжди відрізнявся від інших міст, тим більше маючи унікальні за своїми характеристиками місцеві породи голубів. Дуже добре, що у Кременчуці шанують традиції. Приємно брати участь у такому масштабному і видовищному заході. Зі святом Кременчук!

311 переглядів0 коментарів
bottom of page