top of page

Кременчуцька окружна прокуратура - нова назва, а проблеми ті ж самі?

Оновлено: 8 лист. 2021 р.

Сьогодні представники громадськості та ЗМІ завітали до Кременчуцької окружної прокуратури заслухати керівника прокуратури Лапко Андрія Олександровича та його заступника Мамон Олексія Євгеновича (дивитися відео).

Перш ніж писати, про що нам ці високі чини розповідали, зверніть увагу на дорогий одяг та взуття наших представників органу державної влади, на яких покладено обов'язок здійснення нагляду за додержанням та правильним застосуванням законів. Судячі з цього матеріальне становище представників органів прокуратури на вищому рівні, а що цьому сприяє ми зараз з'ясуємо.

Прокурор подякував громадськості та ЗМІ за те, що вони навідалися до нього та розповіли, про Рейдерське захоплення чи свавілля поліції та прокуратури Полтавщини?! та про незаконні дії поліції у селі Ялинці Кременчуцького району Поліція кременчуцького району займається рейдерством?, які не на камеру розповіли активістам, що діяли по вказівці саме прокуратури.


Окружний прокурор пообіцяв, що все буде проходити в рамках діючого законодавства, а якщо будут скарги на неправомірні дії представників правоохоронних органів, вони їх розглянуть із задоволенням і готові співпрацювати з ЗМІ так і з представниками підприємства "Іскра".

Цікаво тільки, як окружний прокурор буде розглядати скаргу сам на себе?

Коли журналісти задали питання прокуророві Андрію Лапко, що тво начальника районної поліції Микитюк Іван Іванович не на камеру розповідав, що діяв по наказу саме прокуратури і повинен вилучати техніку (комбайни) та врожай ск "Іскра", Андрій Лапко відповів, що прокуратура ніяких наказів не надавала. Тут вже справа кожного, вірити цій відповіді прокурора чи ні, бо як кажуть, "за руку ще не спіймали".

Хто у цій справі каже правду, поліція Кременчука чи прокуратура Кременчука, а хто ухиляється від відповільності, будемо ще з'ясовувати, зараз почнуться перевірки посадових осіб, бо справа дійшла вже навіть до Київа, про результат і оцінку цим діям ми напишемо пізніше.

На останнє, керівник прокуратури Андрій Лапко пообіцяв та запевнив журналістів, що ніякого рейдерського захоплення майна та урожаю аграрного підприємства "Іскра" з боку поліції та прокуратури не буде, вони готові співпрацювати.

Як бачимо реформування прокуратури з 15 березня 2021 року, де замість 5 територіальних прокуратур на Полтавщині працюють зараз 7 окружних, позитивних результатів не дала, корупція, свавілля та безвідповідальність, як були так і залишилися. Держава має захищати законні права та інтереси людей, коли вони стикаються зі злочинами. Тому діяльність органів, які займаються такими справами, має бути спрямована на реальне забезпечення і поновлення їхніх прав.

672 перегляди0 коментарів
bottom of page