top of page

Оптимізація роботи підприємств, які забезпечують продовольчу безпеку українців


В умовах воєнного стану важливою є оптимізація роботи підприємств, які забезпечують продовольчу безпеку українців.

На цьому наголосив начальник Держпродспоживслужби в області Ігор Бойчук під час зустрічі з представниками малого й середнього бізнесу та аграріями Кіровоградщини за головування очільника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича.

В період воєнного стану Держпродспоживслужба працює насамперед в консультативно-дорадчому форматі. Діяльність служби спрямована на створення сприятливих умов для оптимізації роботи підприємств, зокрема таких, що наразі забезпечують продовольчу безпеку українців. Водночас норми та правила, встановлені чинним законодавствам, обов’язково мають бути витримані при виготовленні/реалізації продукції.

В тому числі мова йде про ініціативи з виготовлення м’ясних/рибних консервів, інших страв для потреб ЗСУ, ТРО, гуманітарної допомоги. На таких об’єктах фахівці Держпродспоживслужби постійно надають роз’яснення, методичні рекомендації задля безпечності та якості таких продуктів харчування.

Поступово повертається до нормального стану ситуація з постачанням товарів до закладів торгівлі. Однак не менш важливим питанням, яке хвилює як жителів області, так і контролюючі органи, є значне підвищення цін на харчові продукті, що спостерігаємо в торговельних закладах. З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів Держпродспоживслужба запровадила щоденний моніторинг закладів торгівлі на всіх адмінтериторіях області.

Також спільно з органами місцевого самоврядування, Нацполіцією та податковою службою створено робочі групи. Робота щодо стабілізації цін триває.


Зазначимо, що спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини завжди готові надати консультації та роз’яснення громадянам та суб’єктам господарювання. Наші контакти: gudpss@kr.consumer.gov.ua, (0522) 32 13 51, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84.

Залишити звернення можна на цілодобовій «гарячій» лінії регіонального контактного центру: 0 800 500 238

Повідомити про необґрунтоване підвищення цін на товари – в телеграм-боті @StopOverpriceBot

82 перегляди0 коментарів
bottom of page