top of page

Перевірка якості харчування в школах Світловодська


Сьогодні, 27 січня, комісія, на чолі з міський головою, у складі представників управління держпродспоживслужби, депутатів міської ради, начальника управління охорони здоров’я та в.о.начальнника управління освіти, молоді та спорту здійснила перевірку шкільного харчування.

Нагадаємо, що уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти (постанова КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»).

Такі зміни прийняті, з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до Норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.

Міський голова поспілкувався з кухарями харчоблоків щодо особливостей приготування страв з тими змінами, що запропоновано згідно 305-ої постанови. Особисто скуштував страви із сьогоднішнього меню - варений рис із рибними паличкам та салатом із моркви. Окрім огляду їдальні та харчоблоку також поспілкувався з учнями. Не до всіх страв ще звикли учні, адже є зміни в кількості солі, цукру та приправ у стравах. Проте учні із задоволенням їдять фрукти та свіжо-спечені запашні булочки.

Представниками держпродспоживслужби здійснено перевірку медичних книжок, всіх журналів продуктів, та перевірили інші вимоги до організації процесу в харчоблоках. Зроблено зауваження щодо невідповідності страв меню в ЗШ √10. За результатами перевірки держпродспоживслужба надасть рекомендації та зауваження.

110 переглядів0 коментарів
bottom of page