top of page

Поліція кременчуцького району займається рейдерством?

Чому чиновники та силовики замість виконання своїх службових обов'язків та протидії рейдерству займаються навпаки рейдерським захопленням майна та урожаю фермерів?

У соцмережах сколихнула хвиля невдоволення населення діями правоохоронних органів. Активісти та журналісти виклали відеоматеріали, де поліція кременчуцького району користуючись своїм службовим становищем, безпідставно намагалася вилучити спецтехніку (комбайни та ін. техніку) та врожай приватного кооперативу "Іскра".



21 жовтня у селі Ялинці Кременчуцького району відбулась перша спроба правоохороних органів чинити тиск на фермерське господарство, заблокувавши комбайни, коли ті поверталися на базу. На місце була викликана навіть слідчо-оперативна група, яка назвала причину блокування комбайнів - вимкнуті габарити.


Вчора 24 листопада 2021 року представники поліції та без відповідної форми, без посвідчення та жетону невідома людина у червоній куртці (на відео) знову намагалися провести незаконні дії з вилучення майна та врожаю. Юрист та адвокат аграрного піприємства поюснювали представникам поліції, що вони працюють згідно чинного законодавства, ніяких порушень немає, мають всі відповідні документи та договори на земельні ділянки, заборгованість та скарги відсутні.

Керівник підприємства "Іскра" Володимир Близнюк просив поліцію показати, на яких підставах вони вчиняють свої дії, на що поліціянти не змогли дати чіткої відповіді. Коли на місце так званного злочину приїхали представники ЗМІ та громадськості, поліціянти у прямому сенсі цього слова почали швидко сідати в автівки та тікати; цій спробі завадили активісти, бо дуже хотілося не тільки почути, а й побачити, на яких підставах вони - замість ловити злочинців та їздити на виклики - приїхали займатися "рейдерством".

Без камери самі правоохоронці розповідають, що вони стали самі заручниками обставин, розуміють, що не мають права вчиняти такі дії, а вимушені через команду від окружної прокуратури.


Бізнес просить Президента України, прем’єра, Генпрокурора, міністра внутрішніх справ та голову СБУ допомогти навести лад із рейдерством в країні. Долучитися до цієї ініціативи закликаємо усіх аграріїв та небайдужих людей.


823 перегляди0 коментарів
bottom of page