top of page

СП ТОВ «Світловодськпобуту» загрожує мільйонний штраф

У Світловодську мешканці багатоквартирних будинків, які встановили індивідуальне опалення, продовжують отримувати платіжки від теплогенеруючого підприємства.

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду Києва, яким було повністю відмовлено у задоволенні позову СП ТОВ «Світловодськпобут» про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету щодо штрафу за зловживання монопольним становищем.

Порушення СП ТОВ «Світловодськпобут» полягало в тому, що займаючи монопольне становище на ринку надання послуг централізованого опалення у Світловодську, воно нараховувало відключеним від внутрішньобудинкових мереж споживачам 100% розмір плати за послуги з централізованого опалення.

АМКУ встановив, що 288 споживачів відмовилися від послуг «Світловодськпобут» та перейшли на інші джерела опалення, попередньо отримавши всі відповідні дозволи від органів місцевого самоврядування. Причиною відмови була незадовільна якість послуг з централізованого опалення: низький температурний режим у квартирах та несвоєчасний початок опалювального періоду.

За порушення Комітет оштрафував СП ТОВ «Світловодськпобут» на 1 192 689 гривень. Однак товариство оскаржило це рішення у суді. У підсумку Північний апеляційний господарський суд та Господарський суд міста Києва підтримали позицію АМКУ.

Про це йдеться в повідомленні АМКУ, текст якого має Перша електронна газета.

598 переглядів0 коментарів
bottom of page