top of page

У проблеми з опаленням у Світловодську приїхала розбиратися заступниця міністра Наталія Хоцянівська

У межах робочого візиту до Світловодська завітала делегація високопосадовців з Києва

12 листопада у Світловодську перебувала заступниця міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцянівська. З нею до міста прибули губернаторка Марія Чорна та директор департаменту комунальних послуг і комунального обслуговування Міністерства розвитку громад і територій України Андрій Ведмідь.


Головним завданням їхнього візиту було – вирішити питання із забезпеченням міста опаленням. Чиновники провели нараду з мером Андрієм Маліцьким та представниками теплопостачальної компанії “Світловодськпобут”, а також проїхалися оглянути котельні, місця численних поривів та холодні будинки.

У процесі роботи було заслухано керівництво місцевого теплопостачального підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут”, а також міського голову Андрія Маліцького з приводу невідповідної якості або ж несвоєчасної подачі теплоносія до осель Світловодчан, а також причин, які стали передумовою такої ситуації. Після тривалої дискусії та заслуховування різних думок і позицій було прийнято рішення здійснити об’їзд деяких котелень міста, а також певних житлових будинків до якого, дещо пізніше, долучилась і сама голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна.

Проінспектувавши стан, який склався наприкінці виїзної наради гості міста підсумували побачене й почуте на міні-брифінгу із засобами масової інформації.


Зокрема присутні представники влади вибачились перед громадою за тимчасові незручності і, разом з керівництвом СП ТОВ “Cвітловодськпобут”, пообіцяли у найкоротші терміни усунути аварійні ситуації та забезпечити теплом увесь житловий фонд, а також підприємства, установи, заклади освіти міста, які досі на це очікують.


Зі свого боку очільник Світловодської МТГ Андрій Маліцький теж приніс свої вибачення і наголосив, що велика кількість котлованів і ям у місті мають об'єктивну причину - зношеність теплопостачальних мереж, міська влада налаштована на конструктив і готова підтримати підприємство наданням техніки для пришвидшення ремонтних робіт і запуску теплоносія. Сам міський голова завжди відкритий до діалогу.

Безпосередньо заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Хоцянівська зазначила, що прикро констатувати факт про те, що 32 будинки міста й досі лишаються без тепла, проте зараз уже не слід шукати винних, а треба максимально консолідувати свої зусилля, щоб найближчими днями всі будинки були підключені до опалення. Нагадала, що по всій Україні цього року діє торішній тариф на опалення і це чітко передбачено рішенням Конгресу місцевих влад під керівництвом Президента України, тому Уряд взяв на себе зобов’язання тарифи не підвищувати. Також Урядом будуть вжиті й певні заходи для того, щоб спроможність громад, які будуть підтримувати підприємства теплопостачання, збільшувалась. Власне на такі цілі планується виділити додатково 4% податку з доходів фізичних осіб.

Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна запевнила, що було проведено безліч нарад і заходів, які спрямовувались на те, аби зриву опалювального сезону у Світловодську не відбулося. Впевнена, що сьогодні знайдено шляхи вирішення проблеми з опаленням і озвучено консолідовану позицію очільника міської ради і керівника теплопостачального підприємства, досягнуто компромісу.


Керівник СП ТОВ “Cвітловодськпобут” теж вибачився перед громадою за те, що підприємство зволікає з подачею тепла. Пояснив, що підприємство працює в масштабному режимі та залучено вже чимало сил і техніки. У найкоротші терміни будуть виконані усі вимоги теплового кодексу.

Всі високопосадовці повибачалися і пообіцяли “докласти зусиль”, “знайти компроміс” та “зробити все можливе”. Але на 13 листопада 32 багатоповерхівки залишаються без опалення. І коли воно з’явиться ніхто не знає.

В понеділок комісія Кіровоградської ОДА знову вирушить до Світловодська, щоб перевірити, чи дійсно аварію ліквідовано та всі будинки міста опалюються.

131 перегляд0 коментарів
bottom of page