top of page

У Світловодську два роки судять обвинувачену в аварії, в якій загинула матір трьох дітей


Ліворуч — місце аварії у Світловодську 1 вересня 2021 року, праворуч — обвинувачена під час судового засідання.

У світловодському суді з третьої спроби не змогли провести дебати у справі аварії, внаслідок якої загинула матір трьох дітей. 1 вересня 2021 року 27-річна водійка збила на тротуарі у центрі Світловодська 29-річну пішохідку. Під час обрання запобіжного заходу підозрювана Тетяна Вишневська розповіла суду, що розкаюється: "Я не хотіла, щоб так вийшло. На моїй стороні руху їжачок перебігав дорогу. Я хотіла його об'їхати".

Причиною аварії стало перевищення швидкості, сказав прокурор Ігор Васильків. "Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Буде у будь-якому випадку призначене покарання у вигляді позбавлення волі. Та чи буде воно реальним, чи з іспитовим строком – залежить від позиції потерпілого та рішення суду".

Обвинувачена жителька Світловодська Тетяна Вишневська на судове засідання, яке відвідала знімальна група Суспільного, прийшла з адвокатом. Попросила не показувати її обличчя. Зі слів прокурора, під час судового засідання мали відбутись дебати. Провести їх намагались тричі. Не можуть цього зробити, сказав, через цивільний позов чоловіка загиблої щодо відшкодування моральної та матеріальної шкоди. "Обвинувачена відшкодовувала певну суму. Наразі, виходячи з пояснень саме обвинуваченої та її захисника, потерпілий (чоловік загиблої – ред.) претензій до неї не має. А участь самого потерпілого в суді ускладнюється тим, що він з дітьми нині перебуває за кордоном".

Чоловік загиблої участь у засіданні мав брати онлайн. Не зміг зареєструватися з технічних причин, пояснила суддя Юлія Макарова. Адвокат обвинуваченої Валерій Охріменко наполягав на важливості присутності потерпілого.

"Потерпілий бажав брати участь, його думка у вирішенні долі моєї підзахисної є важливою. Крім того, з’ясовувались обставини про відшкодування моральної шкоди. У нас є докази того, що ми перераховували ці гроші".

Суспільному вдалось поспілкуватись відеозв’язком із чоловіком загиблої жінки Олександром Капиносом. Він сказав, що після смерті дружини сам виховує трьох дітей. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну виїхав за кордон. Наймолодшому сину – два роки, середній доньці – сім, старшому сину – дев’ять.

"Вони (обвинувачена та її адвокат – ред.) зобов’язання щодо відшкодувань виконали. Я у прокурора просив пом’якшення вироку, а там вже що – я не знаю. Матір дітям не повернеш, а вирок – що він там той вирок, вже як буде. Вони фінансово допомогли, пам’ятник поставили жінці".

Суму відшкодування Олександр Капиніс назвати відмовився. Через його відсутність розгляд справи відклали до 12 жовтня.

"Суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, надати можливість потерпілому зареєструватись в системі "Електронний суд" для участі в судовому засіданні".

Після судового засідання обвинувачувана та її захисник від коментарів відмовились. Суспільне Кропивницький

301 перегляд0 коментарів
bottom of page