top of page

У Світловодську ситуація з опаленням жахлива

Колапс у Світловодську триває: будинки залишилися без опалення

Люди просто виживають - аби зігрітися, містяни вмикають електрообігрівачі, ходять вдома у теплому одязі, а перед тим, як лягти спати, ліжко гріють праскою чи феном, потім захмарні рахунки приходять за електроенергію.


Усього з централізованим опаленням у Світловодську 220 будинків. У минулий четвер, за інформацією міської ради, мешканці 51 багатоповерхівки були без тепла, наступного дня із холодними батареями були 32 будинки. У понеділок, за різними даними, без тепла залишалися від 24 до 44 будинків, а також три школи із чотирьох.

– Котельні працюють, газ є, тариф затверджений, а от мережі зношені, розповідає міський голова Андрій Маліцький. "Де мережі у кращому стані – там теплоносій іде нормально, а де у поганому – відбувається порив. Місто перерите, всюди котловани і ями. На мою думку, це якраз господарська діяльність теплопостачального приватного підприємства «Світловодськпобут» призвела до того, що зараз такі мережі".

Сьогодні, 18 листопада, під головуванням очільника Світловодської МТГ А. Маліцького відбулось засідання міського оперативного штабу з питань опалення. Проаналізувавши ситуацію з темпами підключення будинків до системи централізованого теплопостачання та визначившись з рядом іще наявних проблем і завдань, на вранішню пору, згідно інформації місцевого теплогенеруючого підприємства СП ТОВ “Світловодськпобут”, станом на 08 ранку, теплопостачання відсутнє в будинках за наступними адресами:

По котельні №2:

-вул. Чорноморівська, 5-А (порив на розподільчому трубопроводі);

-вул. Чорноморівська, 7 (порив на розподільчому трубопроводі);

-вул. Чорноморівська, 13 (порив на розподільчому трубопроводі);

-вул. Приморська, 20 (порив на розподільчому трубопроводі);

-вул. Приморська, 22 (порив на розподільчому трубопроводі);

-вул. Червона, 16 (порив вводу на будинок).

По котельні №3:

-вул. Героїв України, 66 – Школа мистецтв (порив вводу на будинок).

Серед низки перелічених і наданих приватним теплопостачальним підприємством пошкоджень теплотрас міською владою фіксуються і доповнюються ще декілька позицій закладами соціальної сфери, запуск теплопостачання яких теж опрацьовується:

-вул. Приморська, 16 (Палац культури);

-вул. Героїв України, 14 (Міська рада);

-вул. Мистецька, 4 (Художня школа);

За даними СП ТОВ “Cвітловодськпобут” аварійна ситуація усунена за наступними адресами:

-вул. Героїв України, 16;

-вул. Героїв України, 49;

- пров. Нагірний, 3;

-вул. Незалежності, 189;

-вул. Героїв України, 5, 98, 102;

-вул. Павлова, 10;

-вул. В. Бойка, 3.

Достовірність і якість усунення поривів за даними адресами буде перевірена профільним заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства М. Ільченко та знаходиться на контролі міської влади.

До виконання ремонтних робіт, на сьогоднішній день, залучена техніка КП “Власівські мережі”, КВКП “Водограй”, ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, ДП ЗЗБВ, ПП “Віктор і К”.

До очного навчання, у зв’язку з поліпшенням температурних показників приміщень, повернулись учні школи №2, здобувачі освіти навчального закладу №3 досі, тимчасово, перебувають на дистанційній формі навчання.


163 перегляди0 коментарів
bottom of page