top of page

У суді обрали запобіжний захід підозрюваній у смертельній аварії

Жительку Світловодська Тетяну Вишневську, підозрювану у скоєнні смертельної аварії 1 вересня, 60 днів триматимуть під вартою з правом внести 340,5 тисяч гривень застави. Такий запобіжний захід їй обрали в Ленінському районному суді Кропивницього.

Запобіжний захід обирали понад дві години. Прокурор Ігор Васильків просив суд обрати для підозрюваної, на час досудового слідства, запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою.

Адвокат Валерій Охріменко просив для своєї підзахисної домашній арешт: ”Вона теж отримала травми, серед яких перелом гомілки зі зміщенням. Не може самостійно пересуватися”.

Підозрювана Тетяна Вишневська розповіла суду, що розкаюється. Сказала, що їхала зі швидкістю 60 кілометрів за годину і не бачила пішохідку: ”Я не хотіла, щоб так вийшло. На моїй стороні руху їжачок перебігав дорогу. Я хотіла його об’їхати. Виїхала на зустрічну смугу, там не було машин. Почула звук, як хлопок, і далі – нижня частина тіла затиснена в авто, верхньою – влетіла у скло. Йшли іскри від машини, її крутило. Нічого більше не пам’ятаю, не знаю, як це сталося. Прийшла до тями лише в лікарні, не розуміючи, що сталося”.

Після повернення з нарадчої кімнати суддя Олексій Майданніков зачитав ухвалу суду, в якій йшлося про обраний підозрюваній запобіжний захід – тримання під вартою, оголосив суму застави.


Нагадаємо Аварія сталася близько 4:00 1 вересня на вулиці Героїв України у Світловодську. Машина, яка збила жінку на тротуарі, врізалась у стіну торгівельного центру. Після автомобіль відкинуло. Його забрали в Кропивницький для проведення експертизи, щоб визначити, чи була вона справною.

Керівник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції в Кіровоградській області Костянтин Тарасенко розповів, що в автомобілі була водійка і троє пасажирів: ”Первинний контакт відбувся з каналізаційним люком, після чого відбувся наїзд на бордюр і пішохідку на тротуарі. Повна картина ДТП буде через кілька днів, коли ми проведемо всі слідчі дії і необхідні експертизи, в тому числі й щодо того, чи була водійка у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння”.

Травмовану на тротуарі жінку привезли в Світловодську центральну районну лікарню. Головний лікар Юрій Котенко сказав, що вона померла в лікарні від отриманих травм. У неї, зі слів лікаря, залишились троє дітей: ”У ще двох учасників ДТП струси мозку, закриті черепно-мозкові травми. У чоловіка є ще травма волосяної частини голови, а у жінки – травма нижньої кінцівки. Їх стан не викликає занепокоєння”.

Справу розслідують за статтею ”Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”. Санкція статті – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

1 300 переглядів0 коментарів
bottom of page