top of page

Ухилянта зі Світловодська засудили

У Світловодську судили чоловіка, який ухилявся від мобілізації – пояснював це тим, що боїться за своє життя

«У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю, вказав, що за обставин викладених в обвинувальному акті умисно ухилився від призову на військову службу, оскільки боїться за своє життя», – зазначається в ухвалі суду.


Ще у 2022 році чоловік пройшов військово-лікарську комісію та згідно з її висновком його визнали придатним до військової служби. Пізніше, 29 липня 2023 року чоловіку вручили повістку. До 31 липня 2023 він мав явитись, аби відправитись у військовому частину, проте не зробив цього, чим ухилився від призову.


У скоєному обвинувачений зізнався повністю. Суд засудив його до 4 років позбавлення волі. Проте, чоловіка не ув’язнили, адже він скоїв нетяжкий злочин:

«Обвинувачений вчинив нетяжкий злочин, на обліку у лікаря-психіатра не перебуває, перебуває на обліку у лікаря-нарколога, повністю визнав свою вину, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення», – йдеться в рішенні.


Тепер він повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Новини у Вайбер групі Кременчука/Світловодська

2 429 переглядів0 коментарів
bottom of page