top of page

Чи не повинні відповідні компетентні органи перевірити діяльність пана Корецького?

Скандал навколо церкви у Піщаному вже демонструють на «5 каналі». Чи не ФСБешний агент Кремля Микола Корецький??

Схоже на те, що депутат Полтавської обласної ради Микола Корецький чекає на повернення церков, які перейшли під юрисдикцію ПЦУ до УПЦ МП. Чи не колабораціонізм це? Чи не наклеп це на ПЦУ, за який слід нести юридичну відповідальність? Чи не співпрацює підприємство пана Корецького через посередників з ворогом? Чи не повинні відповідні компетентні органи перевірити діяльність пана Корецького?

«У Свято-Успенському храмі Української православної церкви московського патріархату на недільній службі - малолюдно. Така кількість вірян у святині за останні півтора року стала звичною. Після початку повномасштабного вторгнення громада вирішила перейти до Православної церкви України. Цього разу заявити про це прийшли з плакатами в руках», - саме так починається сюжет на Всеукраїнському телеканалі «5 канал», який розповідає про події у селі Піщане, Кременчуцького району, де минулими вихідними одні приїхали переводити храм до ПЦУ, а інші кажуть, що це незаконно. Далі у сюжеті йде хронологія подій і, зокрема, розповідь, що устав церкви, який є чинним, прописаний під росію.

І якщо про події вихідного дня «Кременчуцька газета» інформувала читачів, то у сюжеті нас зацікавила позиція прихожанина церкви, керівника підприємства «Альфатекс», депутата Полтавської обласної ради від партії Юлії Тимошенко «Батьківщина» Миколи Корецького.

У сюжеті «5 каналу» продемонстровано його листування з коментарями: «Я тебя услышал. Но, ПЦУ это секта! И это знают все верующие люди. В церкви христовой не учат забирать чужое. Касаемо МП, то это ваше вранье. Именно пцу сегодня поминает кирила. ЦПЦ никакого отношения а МП не имеет. На Украине нету никакого патрархата взагал І

Принудительно сажают только в психушку.

Придет время и все церкви, которые вы с пцу украли, вернутся.

Проголосуют за возврат. Люди знают, где есть Бог, а где лозунги и вранье.

Аминь.

УПЦ никакого отношения к МП не имеет….».

Микола Корецький - обласний депутат від БЮТ

Подібні думки дуже схожі на те, що пан Корецький чекає на повернення церков, які перейшли піж юрисдикцію ПЦУ знову стануть церквами УПЦ МП.

Чи не колабораціонізм це? Чи не наклеп це на ПЦУ, за який слід нести юридичну відповідальність? Чи не співпрацює підприємство пана Корецького через посередників з ворогом? Чи не повинні відповідні компетентні органи перевірити діяльність пана Корецького?

А що вже казати про те, що «Альфатекс» виграє тендери у Кременчуцької влади на чолі з паном Малецьким. Раніше ШРБУ купило за мільйони самоскиди МАЗ в ТОВ «Торговий дім «Альфатекс», замість КрАЗів.

Вже до суду зайшла справа з придбання з переплатою майже по 2,5 млн грн на кожному автобусі МАЗ, коли «Альфатекс» продала автобуси МАЗ комунальному підприємству Кременчука.

Чи не рука руку гріє і чи не корисна дружба пана Корецького з мером Малецьким?

Олег Булашев

201 перегляд0 коментарів
bottom of page