top of page

Т.в.о. Керівник Кременчуцької поліції відповідав перед ЗМІ про "бандитські" дії своїх підлеглих

Оновлено: 8 лист. 2021 р.

Про рейдерські захоплення майна та урожаю запитали у Андрія Власенко. На яких підставах т.в.о. начальника Кременчуцького райуправління поліції прислав своїх "бандитів" залякувати людей аграрного підприємства "Іскра"?


27 жовтня журналісти навідалися до Кременчуцького райуправління поліції, поспілкуватися з новим тимчасовим керівником та запитати про "оборотнів в погонах" та поліціянтів, які діють як "бандити" і про законність наказів їх керівника.

Спочатку громадськість та ЗМІ не впускали до кімнати громадян, потім поліція пригадали, що вони поліція, а не бандити і що ЗМІ прийшли в адмінбудівлю, а не до них додому. Коли вже домовилися про зустріч з керівником, на місце прибула прессекретар Анна Власенко, робота якої, як виявилося не знадобилася і не вкрай потрібна, коли громадськіть і ЗМІ беруться за справжне розслідування справ.

Спочатку у керівника поліції Андрія Власенко ЗМІ запитали, чи він немає такої практики, яка була у його попередника Івана Жука, який зустрічався з фермерами та казав "платіть", а потім ще пішов на підвищення до Київа, на що т.в.о. начальника поліції відповів, що ні. Ну що ж, подивимося, що він далі буде казати, а головне робити.

Представник аграрного підприємства "Іскра" Василь Войтенко, користуючись змогою поспілкуватися з керівником поліції при ЗМІ, бо цивилізовано наші чиновники вже давно перестали вести прийом громадян, якщо це їм не вигідно, посилаючись на норми карантину. Запитав у керманича, чому він 22 жовтня 2021 року особисто дав команду, коли на полі у Ялинцях виїхала слідчо-оперативна група, Андрій Власенко в допомогу прислав з Кременчука ще один патрульний екіпаж і дав вказівку з автоматами безпідставно блокувати зернозбиральні комбайни, на проїзжій частини, коли ті поверталися на тракторну базу. Крім цього на допомогу слідчо-перативній групі керівник кременчуцької поліції присилає ще цивільний автомобіль оперативних співробітників в цивільній формі, які не показали навіть посвідчення, потім прислали ще другу патрульну групу, щоб тероризували робітників підприємства та блокували проїзд.

Зараз люди відмовляються виходити на работу, через такі беззаконі дії поліції, - розповідає юрист Василь Войтенко. У Андрій Власенко т.в.о. керівника Кременчуцького поліції запитали, на яких підставах він діяв та прислав своїх "бандитів", бо інакше це не можливо назвати, кошмарити людей з 12 години дня до пізнього вечора? Поліціянти не на камеру розповідали, що діють по вказівці керівника поліції і приїхали вилучати техніку, урожай, затримувати людей і самі ж зізнаються, що не можуть цього робити бо законих підстав на це немає, тому ходять з автоматами по полю - продовжує розповідати представник підприємства "Іскра".

Андрій Власенко, який раніше був очільником відділення поліції №2 Кременчука, яке вчора ЗМІ перевіряли на відповідність чинного законодавства, читати далі Чим насправді займається поліція Кременчука та району? зараз займає безвідповідальну посаду тимчасово виконуючого обов’язки начальника Кременчуцького райуправління поліції. Новоспечений керівник поліції нічого нового не розповідає громадськості і ЗМІ, все як завжди, нічого не знаю, пишіть скаргу, призначено службове розслідування. А хто буде проводити службове розслідування стосовно самого керівника поліції, ми згодом побачимо.

672 перегляди0 коментарів

Comentários


bottom of page